Trekkerig gevoel en fijne lijntjes? Geef uw vochtarme huid een energieboost

U herkent het vast wel: een vochtarme huid of een grauwe en doffe huidskleur. Of is uw huid gewoonweg toe aan een intensieve energieboost? Kies dan voor mesotherapie of microneedling-therapie.

Hoe ontstaat vochttekort?

Een goede hydratatie is de basis van een mooie en gezonde huid. Onze huid bestaat voornamelijk uit hyaluronzuur; deze legt de basis voor een stralende huid. Het is dan ook in ons hele lichaam aanwezig. Hyaluronzuur heeft als eigenschap dat het water kan binden. Omdat water geleidelijk in de huid vrijkomt, is deze stof van belang voor een goede hydratatie van de huid. Bij een vochtarme huid is de hydrolipidenlaag (bestaat uit vetten (lipiden) en vocht) te laag waardoor het vocht uit de huid verdampt. Een vochtarme huid heeft daarom constant behoefte aan hydratatie. Een vochtarme huid is te herkennen aan fijne lijntjes en geeft vaak een trekkerige gevoel. Daarnaast kunnen onzuiverheden ook een teken zijn van dehydratatie.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

De behandeling

Mesotherapie
De Pascaud Meso-methode is gebaseerd op het toedienen van werkzame stoffen met micro-injecties. Mesotherapie voorziet de diepere huidlagen van voedingsstoffen, bouwstoffen en een betere hydratatie, waardoor een goede basis wordt gelegd om er stralend uit te zien. Het geeft een diepe hydratatie en voeding aan de vochtarme huid, zodat deze weer wordt voorzien van een mooie uitstraling. Mesotherapie mag zeker niet vergeleken worden met rimpelvulmiddelen.

Microneedlingtherapie
De Dermapen is de allernieuwste techniek op het gebied van microneedling-therapie. De needletechniek zorgt voor kleine openingen in de huid, waardoor de toevoegingen van extra werkstoffen zoals hyaluronzuur, vitamine C of peptiden een diepe hydratatie veroorzaken en voeding geven aan de vochtarme huid. De huid gaat er weer stralend uitzien. Deze werkzame stoffen worden op uw huidbehoeften afgestemd.

Zuurstofbehandeling
Dit is een behandeling die de vochtarme huid weer nieuwe energie geeft en het vochtgehalte optimaliseert, waardoor droogtelijntjes en een doffe teint verdwijnen. Deze behandeling verbetert de huidconditie. De behandeling stimuleert de zuurstoftoevoer en de bloedcirculatie in de huid. Hierdoor verandert de doffe, vale en vermoeide huid in een gezonde en stralende huid.

Afspraak maken

Het resultaat

De Mesotherapie en Microneedling behandelingen zorgen beide voor een aanpak van het vochttekort in dieper gelegen huidlagen.
De behandelingen zorgen er voor dat de diepere huidlagen worden voorzien van werkstoffen die het vocht in de huid gaan binden.
Voor een optimaal resultaat is het raadzaam om deze behandelingen te herhalen om de twee weken. De duur van de kuur is gemiddeld 4 tot 6 behandelingen.
Dit hangt af van de conditie van de huid.
De zuurstofbehandeling daarentegen geeft onmiddellijk resultaat omdat het de bovenste huidlaag nieuwe energie geeft. Het optimaliseert het vochtgehalte waardoor de huid er na de behandeling direct stralend uitziet. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor een speciale gelegenheid als u er direct stralend wilt uitzien voor bijvoorbeeld voor een feestje.

De voordelen

  • Optimale hydratatie van de huid.
  • Fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  • Verfijning van de huidstructuur.
  • Vermindering van littekens.
  • Verbetert de stevigheid van de huid.
  • Verbetert de totale huidconditie en laat de huid stralen.

Veelgestelde vragen

Suppletie zorgt voor een extra binding van het hyaluronzuur in de diepere huidlagen. De huid krijgt meer bouwstoffen en hierdoor ontstaat er een beter resultaat.

Wil je de huid een intensieve boost geven, dan  is het noodzakelijk om de behandelingen in kuurvorm toetepassen. Mesotherapie wordt in een kuurvorm van gemiddeld vier tot zes behandelingen toegepast en telkens om de twee weken. Microneedling wordt in een kuurvorm van gemiddeld vier tot zes behandelingen geadviseerd, om de drie tot vier weken ­– afhankelijk van uw huidconditie.

Direct na de mesotherapie of de microneedling-behandeling kan de huid een beetje rood zijn, maar dit verdwijnt binnen enkele uren. Ook kan de huid wat strakker aanvoelen. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur.

De termen 'droge huid' en 'vochtarme huid' worden vaak door elkaar gebruikt waarbij mensen hetzelfde bedoelen.
Een droge huid heeft een tekort aan vet/talg en een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht. Een droge huid is een huidtype terwijl een vochtarme huid een huidconditie is die bij iedereen kan voorkomen. Bijvoorbeeld iemand met een vette huid kan tegelijkertijd ook een vochtarme huid hebben. Het verwarrende is dat mensen met zowel een droge als een vochtarme huid last kunnen hebben van schilfers, jeuk, een gevoelige, trekkerige en doffe huid.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by