Behandel pigmentvlekken met de nieuwste methode

Stoort u zich aan die ontsierlijke vlekken in uw gezicht?

Bij Beauté de Prestige kunnen alle pigmentvlekken worden behandeld met de nieuwste methode om pigmentatie aanzienlijk te verminderen. MeLine is de eerste en enige productlijn gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie. Ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft. Het is geschikt voor alle huidtypes en pigmentsoorten. Veel voorkomende pigmentsoorten zijn ook het zwangerschapsmasker en melasma.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken worden ook wel zonne- of ouderdomsvlekken genoemd. Pigment is een beschermingsstofje dat wordt aangemaakt door melanocyten in onze huid en is bedoeld om ons te beschermen tegen verbranding door de zon. Pigmentvlekken zijn vertakkingen van pigmentcellen die alle uv-stralen opvangen.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

De melanocyten (huidcel met pigmentstofjes) worden ook door andere factoren gestimuleerd, zoals hormonen of medicatie, en kunnen daardoor meer pigment aanmaken. Als onze huid optimaal functioneert, wordt melanine gelijkmatig verdeeld. Indien er een verstoring in onze huid optreedt, ontstaat er een opeenhoping van pigmentcellen met als gevolg zichtbare pigmentvlekken, ook wel hyperpigmentatie genoemd. Pigmentvlekken zijn in de winter vaak minder zichtbaar, doordat er dan minder uv-straling aanwezig is. Zodra de huid in contact komt met uv-straling wordt de pigmentatie donkerder en is het pigment beter zichtbaar.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

De behandeling

De behandelingen worden uitgevoerd in een kuur van drie maanden waardoor de pigmentvlekken verminderd worden. De kuur bestaat uit drie behandelingen:

Meline behandeling 1
We starten de behandeling met een maskerbehandeling en vanaf dag twee wordt de behandeling thuis ondersteund met producten.

Meline behandeling 2
Deze behandeling vindt na drie weken plaats en dan gaat het om een microneedlingbehandeling. Hierbij wordt een ampul aangebracht in combinatie met de microneedling, om ook het dieper gelegen pigment goed te behandelen. 

Meline behandeling 3
Na drie weken wordt nogmaals een maskerbehandeling uitgevoerd en begin je thuis met het pigmentmasker. Na deze kuur blijft je het nachtproduct tweemaal in de week aanbrengen en eenmaal in de week het pigmentmasker. Indien nodig kan de eerste of tweede behandeling nogmaals herhaald worden. 

Afspraak maken

Het resultaat

Na één maand is er al zichtbaar resultaat en zal ook de huidconditie verbeterd zijn. Aan het einde van de kuur na die maanden zal het pigment aanzienlijk verminderd tot weg zijn. Het is belangrijk om de huid na de kuur drie maanden niet te intensief te behandelen, dit om te voorkomen dat het pigment weer gestimuleerd word door andere behandelingen. Het is belangrijk om na de kuur het nachtproduct tweemaal in de week te blijven gebruiken in combinatie met het masker voor thuis.

De voordelen

Deze kuur heeft als voordeel dat hij ook anti-aging werkt; hierdoor verbetert de totale huidconditie.

  • Vermindering van pigmentatie.
  • Fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  • Verfijning van de huidstructuur.
  • Een stralende huid met een egale teint.

Veelgestelde vragen

Na de maskerbehandeling ontstaat er op dag twee à drie schilfering van de huid. Dit kan vijf tot zeven dagen duren. Soms wordt de pigmentatie eerst donkerder en gaat daarna pas schilferen. Tijdens het afschilferingsproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en daarom is het belangrijk om de zon te vermijden en een dagverzorging te gebruiken die bescherming bied tegen de zon.
De producten thuis moeten daarom ook opgebouwd worden in gebruik. Na de microneedling behandeling zijn er geen bijwerkingen, dus geen schilfering. Wel kan de huid na de behandeling wat rood zien en de eerste dagen licht gevoelig zijn.
Een huid die gevoelig is, of behandeld is voor pigmentatie zal altijd een goede zon bescherming moeten gebruiken zelfs in de winter.
De huid blijft gevoelig voor uv-straling zelf bij een lage uv index kan de huid al pigment aanmaken. Bij Beauté de prestige zijn diverse zon beschermende producten verkrijgbaar met de juiste werkstoffen voor een optimale bescherming.

Doordat microneedling voor een betere opname van voedingstoffen zorgt, kunnen de pigmentremmende werkstoffen dieper in de huid dringen voor een beter resultaat.
Dat verbetert de communicatie tussen de cellen in de bovenste en de dieper gelegen huidlaag, waardoor ook de celstofwisseling verbetert en de verkleuring van de huid afneemt.

Als een van de eerste huidspecialisten in Nederland werkt Beauté de Prestige met de specialistische MeLine-behandelingen: dé oplossing voor pigmentvlekken. MeLine-behandelingen kunnen worden ingezet voor pigmentstoornissen in het hele gezicht, op het lichaam of bij lokale pigmentvlekken. De lokaal te behandelen pigmentatie volstaat met één tot 2 behandelingen, een zogeheten spotbehandeling. Pigmentvlekken met een groter oppervlak word behandeld in een kuur.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by