De oplossing om een droge huid effectief te behandelen

Hoe ontstaat een droge huid?

Voelt de huid trekkerig, droog aan en vertoont deze lijntjes, schilfertjes en barstjes dan is de kans aanwezig dat u te maken heeft met een droge huid.
De bovenste laag van de huid vormt de huidbarrière en deze heeft als functie ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze laag bestaat uit een hydrolipidenlaag en bestaat uit vetten (lipiden) en vocht.
Bij een droge huid bevat de bovenste huidlaag te weinig lipiden en eiwitten. Er word in sommige gevallen te weinig lipiden Het gevolg hiervan is dat de huid te weinig vocht vasthoud en hierdoor uitdroogt en gaat schilferen. Een droge huid word daarom ook wel een vetarme huid genoemd en heeft hierdoor vaak een doffe uitstraling. Een droge huid heeft een fijne structuur is ook vaak dun en kan een trekkerig gevoel geven.
Bij een droge huid kunnen verschillende factoren een rol spelen. De oorzaken kunnen zowel van buitenaf als van binnenuit komen.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

De behandeling

Tijdens de behandeling word er een marmatrix masker gebruikt. Dit is een vliesmasker van hoogwaardig gevriesdroogde alginaat/ zeewier. Dit masker word geactiveerd met een speciale lotion. Het effect van dit hoogwaardige masker is direct voelbaar en zichtbaar op de droge huid. Het geeft een verzachtend effect met directe vermindering van roodheid, expressie lijntjes en een betere hydratatie, circulatie en spankracht van de huid.

Afspraak maken

Het resultaat

Als de huid weer voorzien is van de juiste bouwstoffen van binnenuit en de juiste werkstoffen van buitenaf, ontstaat er een optimale huidconditie. Dan is de huidbarrière weer in goede conditie en ziet de huid er stalend uit.

De voordelen

  • betere hydratatie
  • verminderd roodheid
  • verkoelend effect
  • verbeterd de spankracht van de huid
  • maakt de huid gladder en zachter
  • verfijnd de poriestructuur
  • vermindering van fijne lijntjes

Veelgestelde vragen

Tijdens de behandeling wordt de huidbarrière hersteld, zodat de vet-vochtbalans in de huid kan worden aangepakt. Tijdens de behandeling word er gewerkt met gevriesdroogd alginaat en met peptides. De gevriesdroogde alginaat stimuleerd de celstofwisseling en de vochthuisdhouding van de huid. Een peptide onderscheidt zich van een eiwit door het geringe aantal aminozuren in het molecuul, maar dient wel als bouwsteen voor een eiwit. Hierdoor verbetert de hydratatie op celniveau en word de huid weer opgebouwd met goede lipiden om de te korten weer op aan te vullen.

Voeding speelt een belangrijke rol bij eczeem en sommige andere huidaandoeningen. De uitdrukking “de huid als spiegel van de darm” bestaat niet voor niets. Eczeem is een vorm van een ontstekingsreactie die van binnenuit kan komen en zich uit aan de buitenkant van de huid.
Ook de aanpak van binnenuit door middel van voedingsadvies en de aanvulling van supplementen zorgen voor een optimaal resultaat en versterken het behandeltraject. Dit word besproken tijdens het intakegesprek.

Een behandeling in combinatie met het gebruik van een zalf van de huisarts kan geen kwaad. Tijdens de behandeling word hier dan rekening mee gehouden.
Wat echter wel belangrijk is dat de huid die behandeld word met zalf van de huisarts ook goed beschermt moet worden met een goede dagverzorging met een zonbescherming. De zalf bevat vaak bestanddelen die de huid dunner maken en daardoor ook gevoeliger voor het zonlicht.

Bij eczeem is een goede zonbescherming een must omdat de huidbariere verstoort is is deze huid dunner en gevoeliger voor het zonlicht. PCA heeft een unieke zonnelijn geschikt voor alle huidtypes. Deze zonbescherming geeft een zeer hoge gecombineerde UVA- en UVB-bescherming. De producten zijn getest en goed bevonden door de strenge instantie FDA (de Amerikaanse Food and Drug Administration) en erkend door de Skin Cancer Foundation. De geavanceerde producten hebben een dubbele bescherming waardoor ze bescherming bieden tegen zowel huidkanker als voortijdige huidveroudering. 

De termen 'droge huid' en 'vochtarme huid' worden vaak door elkaar gebruikt waarbij mensen hetzelfde bedoelen.
Een droge huid heeft een tekort aan vet/talg en een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht. Een droge huid is een huidtype terwijl een vochtarme huid een huidconditie is die bij iedereen kan voorkomen. Bijvoorbeeld iemand met een vette huid kan tegelijkertijd ook een vochtarme huid hebben. Het verwarrende is dat mensen met zowel een droge als een vochtarme huid last kunnen hebben van schilfers, jeuk, een gevoelige, trekkerige en doffe huid.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by