Reken af met een vette huid en de grove porie structuur

Vette huid/grove poriën

Glimt uw huid door de dag heen? Of een uur na het reinigen alweer? Blijft uw make-up niet mooi zitten? Dat zijn de kenmerken van een vette huid. 

Hoe ontstaat een vette huid

Te veel talg gaat vaak gepaard met een verdikking van de huid en dode huidcellen. Deze combinatie heeft als gevolg dat er een onzuivere huid en ontstekingen ontstaan.

Hormonen die verantwoordelijk zijn voor een vette huid heten androgenen. Dit zijn de ‘mannelijke hormonen’ die zowel mannen als vrouwen hebben. Soms zorgen deze voor een te hoge talgproductie. Dan ontstaan er grove poriën, omdat ze de overvloedige talgproductie niet kunnen verwerken.

Verkeerde cosmetica

Verkeerde cosmetica is ook een veel voorkomend probleem. Bij een vette huid heeft men vaak de neiging om veel te reinigen of de scrubben en dan wordt er meestal een product gebruikt dat de huid dehydrateert, waardoor deze overmatig talg gaat produceren omdat de talgklieren harder gaan werken. Het resultaat? Een nog vettere, glimmende huid of juist een te droge huid, waardoor de huid gaat schilferen. Hierdoor ontstaan er extra dode huidcellen, wat resulteert in een onzuivere huid met verstoppingen.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

De behandeling

Om de vette huid weer in conditie te brengen, werken we met fruitzuurbehandelingen. Fruitzuurbehandelingen zorgen ervoor dat de dode huidcellen van de huid verwijderd worden. Deze behandeling stimuleert de celvernieuwing dieper in de huid. Hierdoor wordt de huid weer actief en werkt deze behandeling ook huidverjongend. Doordat de dodehuidcellen aan de oppervlakte verwijderd worden, kan de huid de voedingstoffen weer beter opnemen. Na deze behandeling ziet de huid er weer frisser en egaler uit met een fijnere poriestructuur. De grove poriën kunnen behandeld worden met microneedling of de Pascaud Wave-behandeling.

Afspraak maken

Het resultaat

Op basis van het intakegesprek bepalen we de juiste combinatie van behandelingen, producten en supplementen, die de huid van buiten en van binnen voorzien van de juiste voedingstoffen om de talgproductie te reguleren en te korten aan te vullen. Op deze manier herstellen we huidconditie zodat deze er weer stralend uitziet.

De voordelen

  • Fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  • Verfijning van de huidstructuur/ grove poriën.
  • Vermindering van littekens.
  • Verbetert de stevigheid van de huid
  • Verbetert de totale huidconditie en laat de huid stralen.

Veelgestelde vragen

Needling verbetert de oppervlakte van de huidstructuur, waardoor grove poriën minder zichtbaar worden. Het zorgt voor een betere wondgenezing, zodat de huid mooi herstelt en de huid een egalere huidoppervlakte krijgt.

De huid wordt gemasseerd met een kop die radiofrequentiegolven afgeeft. Die frequentie wordt in de huid omgezet in warmte. Weefsels met een sterk vochtgehalte, zoals talg en vetcellen en de diepere huidlagen, nemen de radiofrequentiegolven op. Vervolgens zetten die weefsels de energie om in warmte, waardoor de temperatuur stijgt. Als gevolg daarvan krimpt de huid en worden de grove poriën verfijnd.

Direct na de microneedling- of de Pascaud Wave-behandeling kan de huid een beetje rood zijn van de doorbloeding, maar dit verdwijnt binnen enkele uren.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by