Ga de strijd aan met acne (littekens)

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren. We kennen oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen). Bij acne staan ontstekingsverschijnselen op de voorgrond, met rode pukkels en puistjes, pijnlijke onderhuidse knobbels of cysten (met talg gevulde holtes). De ontstekingen bij acne worden veroorzaakt door bacteriën, ook wel Propionibacterie genoemd. Deze bacterie zorgt ervoor dat er in de talgklier ontstekingen ontstaan. Bij ernstige acne kunnen er ook acne-littekens achter blijven.

Hoe ontstaat acne?

Acne wordt vaak veroorzaakt door hormonale veranderingen in de puberteit. Acne kan ook een andere oorzaak hebben, bijvoorbeeld stress, bacteriën, contact met bepaalde stoffen zoals in cosmetica, of (met name bij vrouwen) door het gebruik van medicatie (zoals de pil, spiraaltje en/of andere medicijnen). Acne-problemen zijn erg specifiek en zien er dus niet bij iedereen hetzelfde uit.

Voeding en acne

Het belang van voeding wordt bij deze aandoening vaak onderschat. Vooral koolhydraten, melkproducten, frisdrank, varkensvlees en granen kunnen van invloed zijn op onze hormoonbalans. Als deze verstoord raakt, ontstaat er een disbalans in de bloedsuikerspiegel en dit resulteert in een onrustige huid, met acne als gevolg.

De aanpak bij acne

Aan de hand van een intakegesprek en huidanalyse kan worden bepaald wat de huidconditie op dat moment is. Op basis van die bevindingen stellen we samen met u een behandelplan voor de huid op. Bij een intensieve acne adviseren we de acnebehandeling in kuurvorm. Dit advies gaat gepaard met een aanpak van binnenuit en met productadvies voor thuis. Deze producten bieden vaak snel en effectief resultaat en drogen de huid niet uit. Bovendien versterken ze acnebehandeling en voorkomen ze acnelittekens.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

De behandeling

Het merk PCA heeft een speciale detoxbehandeling die zeer geschikt is voor het behandelen van de acnehuid. Het doel van deze acnebehandeling is het ondersteunen van een gezonde huid en de ontstekingen aan te pakken. Na een acnebehandeling is de huid schoner en egaler. De talgproductie wordt in balans gebracht en de huid beter gehydrateerd. Ook zullen ontstekingen verminderen en wordt de poriestructuur fijner. De behandeling kunnen we ook indien nodig combineren met een bindweefselmassage voor het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen. Overgebleven acnelittekens kunnen behandeld worden met microneedling.

Afspraak maken

Het resultaat

Na één acnebehandeling is er resultaat zichtbaar: de huidconditie is verbeterd en de huid ziet er egaler uit. Bij een intensieve vorm van acne is een kuurvorm de manier om de acne volledig onder controle te kunnen krijgen en duurt het langer voor het optimale resultaat zichtbaar is.

Het is ook belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen om het resultaat van de acnebehandeling voort te zetten. Ook de aanpak van binnenuit door middel van voedingsadvies en de aanvulling van supplementen zorgen voor een optimaal resultaat, versterken het behandeltraject en voorkomen acnelittekens. De supplementen voor een acnehuid remmen de talgproductie en hebben een intensieve reinigende werking.

De voordelen

Deze kuur heeft als voordeel dat hij ook huidverjongend werkt; hierdoor verbetert de totale huidconditie.

  • Het aantal ontstekingen en bacteriën vermindert.
  • De talgproductie wordt in balans gebracht.
  • Grove poriën worden verminderd.
  • Het resultaat is een zuivere huid, gezond en gehydrateerd.

Veelgestelde vragen

Bij een intensieve acnebehandeling ontstaat er op dag twee à drie een schilfering van de huid. Dit kan vijf tot zeven dagen duren. Soms kan het zijn dat de ontstekingen eerst wat erger worden; dit komt doordat de werkstoffen tijdens de acnebehandeling van binnen naar buiten werken en zo de huid aanzet tot vernieuwing, waarbij afvalstoffen worden afgevoerd. Tijdens het afschilferingsproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en daarom is het belangrijk om de zon te vermijden en een dagverzorging met zonbescherming te gebruiken. De producten thuis moeten daarom ook opgebouwd worden in gebruik.

Als we in kuurverband behandelen, voeren we elke week een acnebehandeling uit. Naarmate de acne vermindert, is er een langere tijd tussen de behandelingen. Is de acne onder controle, dan kunnen de acnelittekens behandeld worden met microneedling. Als er geen acnelittekens aanwezig zijn, dan is het raadzaam om elke zes à acht weken een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Een kuur van microneedling behandelingen verbetert de oppervlakte van de huidstructuur, waardoor littekens minder zichtbaar worden. De microneelding behandelingen zorgen voor een betere wondgenezing, waardoor de huid mooier herstelt dan voorheen wat heeft geresulteerd tot verlittekening. Meer over deze behandelingen vind je onder het kopje huidverjonging boven op de website.

Beauté de Prestige is aangesloten bij ANBOS (brancheorganisatie schoonheidsverzorging), beschikt over een acnespecialisatie en is gespecialiseerd in acnebehandelingen. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden is een vergoeding van uw zorgverzekeraar mogelijk voor de acnebehandeling. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by