Ultrasound facelifting natuurlijke facelift zonder operatie

Ultrasound facelifting is de nieuwste techniek op het gebied van huidverslapping uit Amerika en helpt bij huidverstrakking van gezicht en/of kaaklijn, stevigere huid en huidverstrakking van de hals.

De behandeling kan bij elk huidtype en elke huidtint worden toegepast. Na ons 25e levensjaar neemt de productie van collageen af. Hierdoor veroudert de huid en wordt de huid slapper. Ondersteunt u dit huidproces niet met de juiste aanpak, dan neemt de huidverslapping toe naarmate we ouder worden: de kaaklijn wordt minder strak, er ontstaan zogeheten hamsterwangen of er ontstaat een huidverslapping van de hals.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

De behandeling

Doordat we bij ultrasoundtherapie gebruikmaken van microscopische echogeleiders, is het mogelijk om op drie verschillende diepten in de huid te behandelen. We kunnen de huid liften en verstrakken in dezelfde laag waar de plastische chirurg een facelift uitvoert, ook wel SMAS-laag genoemd. Omdat de SMAS aan een groot deel van de gezichtsstructuren vastzit, leidt het verstrakken van de SMAS tot een verbeterde (minder uitgezakte) ‘positie’ van de huid: dit maakt de Ultrasound facelifting zo uniek en effectief.

Deze behandeling werkt daarom dieper dan de Wave-behandeling. De Ultrasoundtherapie geeft via ultrageluid energiepulsen af aan de diepere lagen van de huid. Deze geluidsgolven worden omgezet in warmte, wat de aanmaak van collageen en elastine in de huid verhoogt en huidverslapping aanpakt. Dit proces zorgt ervoor dat de collageen weer gebundeld wordt en de huid aan de bovenkant meer volume krijgt. Drie tot zes maanden na de behandeling wordt dit proces voortgezet, waardoor de huid langzaam gelift wordt – zonder beschadiging van de oppervlakte van de huid. Eén behandeling is voldoende omdat het opbouwproces in de maanden na de behandeling toeneemt. Vrij snel na de behandeling zult u merken dat de huid steviger aanvoelt.

De gebieden die te behandelen zijn met ultrasoundtherapie

 • Voorhoofd
 • Wangen en kaaklijn
 • Onderkin
 • Hals en decolleté
 • Volledig gezicht.

Afspraak maken

Het resultaat

Het effect is bij sommige klanten onmiddellijk na de behandeling waar te nemen, maar het echte resultaat wordt geleidelijk zichtbaar – zelfs na drie tot zes maanden. Doordat deze behandeling het lichaamseigen collageen stimuleert, kunnen de resultaten verschillen per persoon. Supplementen van binnenuit aanvullen, versterkt het resultaat van de behandeling, omdat de huid bouwstoffen van binnenuit nodig heeft om de huid op te bouwen. Bovendien zorgt dit voor een sneller herstel van de huid. Is er een gevorderde huidverslapping, dan kunnen we de behandeling na drie maanden herhalen. Uw leeftijd, huidtype en levensstijl zijn bepalende factoren voor de duur van het resultaat; gemiddeld is dit 1 tot 1,5 jaar.

De voordelen

 • Veilig
 • Natuurlijk resultaat
 • Alternatief voor plastische chirurgie
 • Kan gecombineerd worden met ander behandelingen.

Veelgestelde vragen

Direct na de behandeling kan de huid een beetje rood zijn, maar dit is van korte duur en verdwijnt binnen enkele uren. Soms kan er sprake zijn van een lichte zwelling, tintelingen of gevoeligheid bij aanraking van de huid. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur. Er is een kleine kans op een blauwe plek; deze heeft een langere herstelperiode nodig en kleurt van donker naar licht.

Ultrasound facelifting behandelt de SMAS-laag; dit is dezelfde laag waarop een chirurgische facelift werkt. De ultrasound facelifting geeft minder drastische resultaten dan een chirurgische facelift, maar is een goed alternatief voor personen die nog niet klaar zijn voor een chirurgie of voor patiënten die het effect van een chirurgische ingreep willen versterken en/of verlengen.

Dankzij ultrasound facelifting is een effectieve facelift zonder snijden nu veilig en vrijwel pijnloos mogelijk. Het is dan ook een goed alternatief voor chirurgische lifting.
Ultrasound is de meest gecontroleerde methode van huidverstrakking op basis van warmtediffusie. Ook is de behandeltijd met deze methode korter. Als u meerdere plaatsen in hals of gezicht wilt behandelen, kan dit in een kortere periode.

Ultrasound facelifting werkt op drie verschillende dieptes, waaronder de SMAS-laag (waar de plastische chirurg een facelift uitvoert) en zorgt ervoor dat het collageen weer gebundeld wordt. Deze behandeling gaat dieper dan de Wave-behandeling, waardoor slechts één behandeling nodig is. De combinatie met de Wave-behandeling geeft een aanzienlijk verjongend effect op de huid.

Doordat er energie wordt afgegeven aan de huid, zult u een prikkeling voelen.
De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Het pijnniveau kan per persoon verschillen. Om het comfort van de behandeling te verhogen, kunt u eventueel een pijnstiller nemen voorafgaand aan de behandeling.

Suppletie zorgt voor de voeding van binnenuit en versterkt de huidfuncties. Omdat de huid van buitenaf wordt gestimuleerd meer collageen aan te maken, is het van belang dat de huid van binnenuit voldoende bouwstoffen heeft. Zo ontstaat een beter resultaat.

 • Ga niet in de zon gedurende één week
 • Gebruik geen medicijnen en alcohol voorafgaand en 24 uur na de behandeling
 • Gebruik geen warme douche of bad gedurende 24 uur
 • Gebruik geen sauna of gezichtsmassage gedurende één week
 • Het kan zijn dat de huid droger aanvoelt na de ultrasound facelifting
 • Drink voldoende water.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by