Reken af met een vette huid en de grove porie structuur

Vette huid/grove poriën

Glimt uw huid door de dag heen? Of een uur na het reinigen alweer? Blijft uw make-up niet mooi zitten? Dat zijn de kenmerken van een vette huid. 

Hoe ontstaat een vette huid

Te veel talg gaat vaak gepaard met een verdikking van de huid en dode huidcellen. Deze combinatie heeft als gevolg dat er een onzuivere huid en ontstekingen ontstaan.

Hormonen die verantwoordelijk zijn voor een vette huid heten androgenen. Dit zijn de ‘mannelijke hormonen’ die zowel mannen als vrouwen hebben. Soms zorgen deze voor een te hoge talgproductie. Dan ontstaan er grove poriën, omdat ze de overvloedige talgproductie niet kunnen verwerken.

Verkeerde cosmetica

Verkeerde cosmetica is ook een veel voorkomend probleem. Bij een vette huid heeft men vaak de neiging om veel te reinigen of de scrubben en dan wordt er meestal een product gebruikt dat de huid dehydrateert, waardoor deze overmatig talg gaat produceren omdat de talgklieren harder gaan werken. Het resultaat? Een nog vettere, glimmende huid of juist een te droge huid, waardoor de huid gaat schilferen. Hierdoor ontstaan er extra dode huidcellen, wat resulteert in een onzuivere huid met verstoppingen.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

De behandeling

Publicatie datum: 01-Jan-1970
De behandeling

Om de vette huid weer in conditie te brengen, werken we met fruitzuurbehandelingen. Fruitzuurbehandelingen zorgen ervoor dat de dode huidcellen van de huid verwijderd worden. Deze behandeling stimuleert de celvernieuwing dieper in de huid. Hierdoor wordt de huid weer actief en werkt deze behandeling ook huidverjongend. Doordat de dodehuidcellen aan de oppervlakte verwijderd worden, kan de huid de voedingstoffen weer beter opnemen. Na deze behandeling ziet de huid er weer frisser en egaler uit met een fijnere poriestructuur. De grove poriën kunnen behandeld worden met microneedling of de Pascaud Wave-behandeling.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by