Krijg controle op rosacea met de juiste aanpak van de gevoelige huid

Wat is Rosacea?

Rosacea komt steeds vaker voor en kenmerkt zich door rode, ontstoken plekken op de neus, wangen, kin en voorhoofd. Dit kan gepaard gaan met puistjes, pustels en couperose

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

De behandeling

Aan de hand van een intakegesprek en huidanalyse kan worden bepaald wat de huidconditie op dat moment is. Op basis van die bevindingen wordt samen met u een behandelplan voor de huid opgesteld. Bij een intensieve rosacea word de rosacea behandeling in een kuurvorm geadviseerd, dit advies gaat gepaard met de aanpak van binnenuit en productadvies voor thuis. Deze producten bieden vaak snel en effectief resultaat en drogen de huid niet uit. Bovendien versterken ze rosacea behandeling.

Het merk PCA heeft een speciale detox behandeling die zeer geschikt is voor het behandelen van de rosacea huid. Het doel van deze behandeling is het ondersteunen van een gezonde huid en de ontstekingen en de roodheid aan te pakken. Na een rosacea behandeling is de huid rustiger en egaler. De huid word in balans gebracht en de beter gehydrateerd. Ook zullen ontstekingen verminderen en de huid minder rood worden.

Afspraak maken

Het resultaat

Na 1 roseacea behandeling is het resultaat zichtbaar en zal ook de huidconditie verbeterd zijn en ziet de huid er rustiger uit. Bij een intensieve vorm van rosacea zal er gewerkt moeten worden in een kuurvorm om de huid volledig onder controle te kunnen krijgen.

Het is ook belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen om het resultaat van de behandeling voort te zetten. Ook de aanpak van binnenuit door middel van voedingsadvies en de aanvulling van supplementen zorgen voor een optimaal resultaat en versterken het behandeltraject en voorkomen littekens. De supplementen voor een rosacea huid remmen de talgproductie en hebben een herstellende werking.

De voordelen

Deze kuur heeft als bijkomstigheid dat het ook huidverjongend werkt hierdoor verbeterd de totale huidconditie van de huid.

  • ontstekingen verminderen
  • de huidconditiewordt in balans gebracht
  • minder roodheid
  • een gehydrateerde en frisse huid

Veelgestelde vragen

Rosacea moet behandeld worden op een milde manier maar wel met actieve werkstoffen. Dit zorgt voor een herstel van de huid.

Een rosacea huid is gevoelig voor zonlicht en daarom is het belangrijk om de zon te vermijden en een dagverzorging met zonbescherming te gebruiken. De producten thuis moeten daarom ook opgebouwd worden in gebruik.

Als we in kuurverband behandelen word de behandeling om de maand uitgevoerd. Na een maand word de huid opnieuw beoordeeld en kan de behandeling doelgerichter worden voortgezet. Als de rosacea onder controle is dan is het raadzaam om een onderhoudsbehandeling te ondergaan na 6-8 weken.

Ook de aanpak van binnenuit door middel van voedingsadvies en de aanvulling van supplementen zorgen voor een optimaal resultaat en versterken het behandeltraject. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die die rosacea kunnen verergeren zoals: alcohol en met name rode wijn. Alle scherpe kruiden, zuivel en roodvlees.
Als er ontstekingen aanwezig zijn op de huid dan is het zinvol om meer omega 3 vetten in te nemen en extra suppletie in te zetten.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by