De oplossing om een droge huid effectief te behandelen

Hoe ontstaat een droge huid?

Voelt de huid trekkerig, droog aan en vertoont deze lijntjes, schilfertjes en barstjes dan is de kans aanwezig dat u te maken heeft met een droge huid.
De bovenste laag van de huid vormt de huidbarrière en deze heeft als functie ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze laag bestaat uit een hydrolipidenlaag en bestaat uit vetten (lipiden) en vocht.
Bij een droge huid bevat de bovenste huidlaag te weinig lipiden en eiwitten. Er word in sommige gevallen te weinig lipiden Het gevolg hiervan is dat de huid te weinig vocht vasthoud en hierdoor uitdroogt en gaat schilferen. Een droge huid word daarom ook wel een vetarme huid genoemd en heeft hierdoor vaak een doffe uitstraling. Een droge huid heeft een fijne structuur is ook vaak dun en kan een trekkerig gevoel geven.
Bij een droge huid kunnen verschillende factoren een rol spelen. De oorzaken kunnen zowel van buitenaf als van binnenuit komen.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

Veelgestelde vragen

Wat als ik zalf gebruik van de huisarts?

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Wat als ik zalf gebruik van de huisarts?

Een behandeling in combinatie met het gebruik van een zalf van de huisarts kan geen kwaad. Tijdens de behandeling word hier dan rekening mee gehouden.
Wat echter wel belangrijk is dat de huid die behandeld word met zalf van de huisarts ook goed beschermt moet worden met een goede dagverzorging met een zonbescherming. De zalf bevat vaak bestanddelen die de huid dunner maken en daardoor ook gevoeliger voor het zonlicht.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by