De oplossing om een droge huid effectief te behandelen

Hoe ontstaat een droge huid?

Voelt de huid trekkerig, droog aan en vertoont deze lijntjes, schilfertjes en barstjes dan is de kans aanwezig dat u te maken heeft met een droge huid.
De bovenste laag van de huid vormt de huidbarrière en deze heeft als functie ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze laag bestaat uit een hydrolipidenlaag en bestaat uit vetten (lipiden) en vocht.
Bij een droge huid bevat de bovenste huidlaag te weinig lipiden en eiwitten. Er word in sommige gevallen te weinig lipiden Het gevolg hiervan is dat de huid te weinig vocht vasthoud en hierdoor uitdroogt en gaat schilferen. Een droge huid word daarom ook wel een vetarme huid genoemd en heeft hierdoor vaak een doffe uitstraling. Een droge huid heeft een fijne structuur is ook vaak dun en kan een trekkerig gevoel geven.
Bij een droge huid kunnen verschillende factoren een rol spelen. De oorzaken kunnen zowel van buitenaf als van binnenuit komen.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

Veelgestelde vragen

Waarom is de aanpak van binnenuit belangrijk?

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Waarom is de aanpak van binnenuit belangrijk?

Voeding speelt een belangrijke rol bij eczeem en sommige andere huidaandoeningen. De uitdrukking “de huid als spiegel van de darm” bestaat niet voor niets. Eczeem is een vorm van een ontstekingsreactie die van binnenuit kan komen en zich uit aan de buitenkant van de huid.
Ook de aanpak van binnenuit door middel van voedingsadvies en de aanvulling van supplementen zorgen voor een optimaal resultaat en versterken het behandeltraject. Dit word besproken tijdens het intakegesprek.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by