De oplossing om een droge huid effectief te behandelen

Hoe ontstaat een droge huid?

Voelt de huid trekkerig, droog aan en vertoont deze lijntjes, schilfertjes en barstjes dan is de kans aanwezig dat u te maken heeft met een droge huid.
De bovenste laag van de huid vormt de huidbarrière en deze heeft als functie ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze laag bestaat uit een hydrolipidenlaag en bestaat uit vetten (lipiden) en vocht.
Bij een droge huid bevat de bovenste huidlaag te weinig lipiden en eiwitten. Er word in sommige gevallen te weinig lipiden Het gevolg hiervan is dat de huid te weinig vocht vasthoud en hierdoor uitdroogt en gaat schilferen. Een droge huid word daarom ook wel een vetarme huid genoemd en heeft hierdoor vaak een doffe uitstraling. Een droge huid heeft een fijne structuur is ook vaak dun en kan een trekkerig gevoel geven.
Bij een droge huid kunnen verschillende factoren een rol spelen. De oorzaken kunnen zowel van buitenaf als van binnenuit komen.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt de huidbarrière hersteld, zodat de vet-vochtbalans in de huid kan worden aangepakt. Tijdens de behandeling word er gewerkt met gevriesdroogd alginaat en met peptides. De gevriesdroogde alginaat stimuleerd de celstofwisseling en de vochthuisdhouding van de huid. Een peptide onderscheidt zich van een eiwit door het geringe aantal aminozuren in het molecuul, maar dient wel als bouwsteen voor een eiwit. Hierdoor verbetert de hydratatie op celniveau en word de huid weer opgebouwd met goede lipiden om de te korten weer op aan te vullen.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by