Ga de strijd aan met acne (littekens)

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren. We kennen oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen). Bij acne staan ontstekingsverschijnselen op de voorgrond, met rode pukkels en puistjes, pijnlijke onderhuidse knobbels of cysten (met talg gevulde holtes). De ontstekingen bij acne worden veroorzaakt door bacteriën, ook wel Propionibacterie genoemd. Deze bacterie zorgt ervoor dat er in de talgklier ontstekingen ontstaan. Bij ernstige acne kunnen er ook acne-littekens achter blijven.

Hoe ontstaat acne?

Acne wordt vaak veroorzaakt door hormonale veranderingen in de puberteit. Acne kan ook een andere oorzaak hebben, bijvoorbeeld stress, bacteriën, contact met bepaalde stoffen zoals in cosmetica, of (met name bij vrouwen) door het gebruik van medicatie (zoals de pil, spiraaltje en/of andere medicijnen). Acne-problemen zijn erg specifiek en zien er dus niet bij iedereen hetzelfde uit.

Voeding en acne

Het belang van voeding wordt bij deze aandoening vaak onderschat. Vooral koolhydraten, melkproducten, frisdrank, varkensvlees en granen kunnen van invloed zijn op onze hormoonbalans. Als deze verstoord raakt, ontstaat er een disbalans in de bloedsuikerspiegel en dit resulteert in een onrustige huid, met acne als gevolg.

De aanpak bij acne

Aan de hand van een intakegesprek en huidanalyse kan worden bepaald wat de huidconditie op dat moment is. Op basis van die bevindingen stellen we samen met u een behandelplan voor de huid op. Bij een intensieve acne adviseren we de acnebehandeling in kuurvorm. Dit advies gaat gepaard met een aanpak van binnenuit en met productadvies voor thuis. Deze producten bieden vaak snel en effectief resultaat en drogen de huid niet uit. Bovendien versterken ze acnebehandeling en voorkomen ze acnelittekens.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten na de acnebehandeling?

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Wat kan ik verwachten na de acnebehandeling?

Bij een intensieve acnebehandeling ontstaat er op dag twee à drie een schilfering van de huid. Dit kan vijf tot zeven dagen duren. Soms kan het zijn dat de ontstekingen eerst wat erger worden; dit komt doordat de werkstoffen tijdens de acnebehandeling van binnen naar buiten werken en zo de huid aanzet tot vernieuwing, waarbij afvalstoffen worden afgevoerd. Tijdens het afschilferingsproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en daarom is het belangrijk om de zon te vermijden en een dagverzorging met zonbescherming te gebruiken. De producten thuis moeten daarom ook opgebouwd worden in gebruik.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by