Ga de strijd aan met acne (littekens)

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren. We kennen oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen). Bij acne staan ontstekingsverschijnselen op de voorgrond, met rode pukkels en puistjes, pijnlijke onderhuidse knobbels of cysten (met talg gevulde holtes). De ontstekingen bij acne worden veroorzaakt door bacteriën, ook wel Propionibacterie genoemd. Deze bacterie zorgt ervoor dat er in de talgklier ontstekingen ontstaan. Bij ernstige acne kunnen er ook acne-littekens achter blijven.

Hoe ontstaat acne?

Acne wordt vaak veroorzaakt door hormonale veranderingen in de puberteit. Acne kan ook een andere oorzaak hebben, bijvoorbeeld stress, bacteriën, contact met bepaalde stoffen zoals in cosmetica, of (met name bij vrouwen) door het gebruik van medicatie (zoals de pil, spiraaltje en/of andere medicijnen). Acne-problemen zijn erg specifiek en zien er dus niet bij iedereen hetzelfde uit.

Voeding en acne

Het belang van voeding wordt bij deze aandoening vaak onderschat. Vooral koolhydraten, melkproducten, frisdrank, varkensvlees en granen kunnen van invloed zijn op onze hormoonbalans. Als deze verstoord raakt, ontstaat er een disbalans in de bloedsuikerspiegel en dit resulteert in een onrustige huid, met acne als gevolg.

De aanpak bij acne

Aan de hand van een intakegesprek en huidanalyse kan worden bepaald wat de huidconditie op dat moment is. Op basis van die bevindingen stellen we samen met u een behandelplan voor de huid op. Bij een intensieve acne adviseren we de acnebehandeling in kuurvorm. Dit advies gaat gepaard met een aanpak van binnenuit en met productadvies voor thuis. Deze producten bieden vaak snel en effectief resultaat en drogen de huid niet uit. Bovendien versterken ze acnebehandeling en voorkomen ze acnelittekens.

De behandeling

Het resultaat

De voordelen

Het resultaat

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Het resultaat

Na één acnebehandeling is er resultaat zichtbaar: de huidconditie is verbeterd en de huid ziet er egaler uit. Bij een intensieve vorm van acne is een kuurvorm de manier om de acne volledig onder controle te kunnen krijgen en duurt het langer voor het optimale resultaat zichtbaar is.

Het is ook belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen om het resultaat van de acnebehandeling voort te zetten. Ook de aanpak van binnenuit door middel van voedingsadvies en de aanvulling van supplementen zorgen voor een optimaal resultaat, versterken het behandeltraject en voorkomen acnelittekens. De supplementen voor een acnehuid remmen de talgproductie en hebben een intensieve reinigende werking.

Veelgestelde vragen

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

© 2024
Created by