Bel voor een afspraak
077 8511659

Pigment

Wat kan Beauté de Prestige voor uw huid betekenen?

Hyperpigmentatie kan worden aangepakt door de huid te behandelen met intensieve peelings in combinatie met producten voor thuisgebruik. Als één van de eerste huidspecialisten in Nederland werken we met de specialistische MeLine behandelingen, dé oplossing voor hyperpigmentatie. MeLine behandelingen kunnen worden ingezet voor pigmentstoornissen in het hele gezicht, op het lichaam of op een lokale pigmentvlek. De lokaal te behandelen pigmentatie volstaat met 1 behandeling, een zogeheten spotbehandeling. Pigmentstoornissen van een groter oppervlak worden in kuurverband behandeld.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek, waarbij een huidanalyse wordt gedaan, kan worden bepaald welke behandeling het meest geschikt is en ontvangt u een bijbehorend productadvies voor thuis. Er wordt een indicatie gegeven van het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken Behalve pigmentvlekken in het gezicht, is het ook mogelijk om pigmentvlekjes op handen te behandelen.

Wat zijn de voordelen voor u?

  • de melanine opeenhoping verdwijnt
  • een stralende huid met egale teint

Wat zijn pigmentvlekken en hoe ontstaan ze?

Pigmentvlekken, ook wel zonne- of ouderdomsvlekken genoemd, is een beschermingsstofje dat wordt aangemaakt door melanocyten in onze huid. Dit zijn vertakkingen van pigmentcellen die alle UV-stralen opvangen. De melanocyten worden ook door andere factoren gestimuleerd zoals hormonen of medicatie en kunnen daardoor meer pigment aanmaken. Pigment is een beschermingsstofje van het lichaam. Het stofje is bedoeld om de huid te beschermen tegen verbranding door de zon. Als onze huid optimaal functioneert wordt melanine gelijkmatig verdeeld. Indien er een verstoring in onze huid optreedt, ontstaat er een opeenhoping van pigmentcellen met als gevolg een zichtbare pigmentvlek, ook wel hyperpigmentatie genoemd.

Een samenvatting van wat er precies in de huid gebeurd alvorens er een pigmentvlek ontstaat:

  1. De huid wordt bedreigd door UV-stralen, infrarood of overige negatieve invloeden zoals hormonen of medicatie.
  2. Het MSH-hormoon (Melanine Stimulerend Hormoon) wordt in de huid aangemaakt.
  3. De melanocyten in de huid gaan in de verdediging en maken pigment aan.
  4. Pigment wordt afgegeven in de opperhuid en kan gaan samenklonteren. Het resultaat is een pigmentvlek.

Bovenstaande stappen zijn een natuurlijk en gezond proces, behalve het opeenhopen van pigmentcellen. In principe dient na de laatste fase het pigment egaal verdeeld te worden over de opperhuid waardoor een egale bruining ontstaat. Als in de verdeling van het pigment iets niet in orde is ontstaan er pigmentvlekken. Helaas kunnen we deze verstoring niet voorkomen, dit is een chemische reactie van onze huid. Voorkomen is dus beter dan genezen, maar hoe? Om de snelle aanmaak van pigment te voorkomen dient u simpelweg zonbescherming te gebruiken. U wordt alsnog mooi bruin, maar op een gecontroleerde manier.


Onderstaande resultaten zijn behaald na 1 behandeling bij Beauté de Prestige.

Ga terug naar het overzicht

TIP! GEEF EEN GIFT CARD CADEAU!

STAY INSPIRED!

Ontvang het laatste nieuws over huidverbetering- & verjonging, make-up, exclusieve parfums en natuurlijk leuke acties en handige tips & tricks.